Легендата за Испания

Сериалът разказва за невероятното пътешествие на обикновен пастир, който става воин, за да унищожи тези, които са съсипали живота му. Това е и историята на група смели мъже, които са готови на всичко за своя народ.

Вириат е испански пастир, чиято гордост са скромният му живот и дъщеря му Алтеа, докато нахлуването на войските на претор Сервий Сулпиций Галба не променя съдбата му. След като селото му е нападнато и опожарено, оцелелите се заклеват, че ще отмъстят. И тръгват на война срещу Рим.

Пастирът обаче не е сам в борбата си - заедно с приятелите си Сандро, Дарио, Пауло и Ектор той създава малка, но решена на всичко група бунтовници, готови да жертват живота си, за да освободят Испания от римското владичество.

Те не са професионални войници, но се превръщат в такива. Научават се да оцеляват в гората, където дебнат и нападат римските войски. Скоро към групата се присъединяват още техни съселяни. За тях е важен самият човек, защото само обединени могат да постигнат целта си.

Всички те са пострадали от римските жестокости. Страстно се впускат в борбата, за да отмъстят за загубата на любима жена, на своето дете или за да си върнат земята, която обичат.
Бунтовниците успяват да заблудят римляните относно числеността на своята армия, която се оказва значително по-голяма.
Вдъхновена от епични филми като "Смело сърце", "Петимата монаси от манастира Шао лин" и поредиците "Робин Худ" и "Династията на Тюдорите", "Легендата за Испания" разказва за необикновения човешки дух, за осъществяването на мечтите и желанията, които хората са в състояние да постигнат, изправени пред всякакви трудности и препятствия.

http://zazz.info/images/gallery/2012_6/539_attach_4089_normal.jpg

Наука